link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link


Uitbreiding woning Sambeek

De opdracht bestaat uit het verbouwen en uitbeiden van een bestaand huis (1960) aan de Hoogeindseweg te Sambeek. De bestaande woning van 390 m3 wordt uitgebreid met een volume van 190 m3 zodat het voldoet aan de wooneisen van de huidige tijd.
Na de eerste studie, waarin de verschillende mogelijkheden voor de uitbreiding onderzocht zijn, is gekozen voor een volume aan de Noordkant. Hierdoor blijft de tuin aan de Zuidkant behouden en aan de achterzijde behoudt de tuin nog voldoende diepte.
De woonkamer wordt gesitueerd in de uitbreiding en heeft een bijzondere uitstraling doordat het zadeldak met spanten in het zicht blijft en een groot etalageraam uitzicht geeft over de weilanden. In het bestaande huis komt de woonkeuken met bijkeuken en een logeerkamer met gastenbadkamer. Deze badkamer kan in toekomst aangepast worden zodat het huis voldoet als seniorenwoning.
Op de verdieping wordt een slaapkamer omgebouwd tot badkamer. De andere slaapkamers blijven ongewijzigd maar worden wel voorzien van een dakkapel.

 

Info

Uitbreiding woning Sambeek

opdrachtgever: particulier
locatie: Hoogeindseweg, Sambeek
uitvoering: 2012
omvang: (verbouwing en uitbreiding) ca. 600 m²
status: in uitvoering

werkzaamheden studio BREUER

  • ontwerp
  • technische uitwerking, bouwkundig en interieur
  • aanbesteding en prijsvorming
  • projectbegeleiding

betrokken partijen

  • nader te bepalen

 
© 2015 studio BREUER | Laatste update: 24.10.12