link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link


Vrijstaande Villa Rhenen

Aan de rand van Rhenen worden 12 vrijstaande woningen gerealiseerd rondom een monumentale eik. Het woonhof dat ontstaat heeft de naam Klein Prattenburg. De posities van de woningen zijn doordacht gesitueerd rondom het binnenterrein en door de verschillende woningtypen ontstaat een informele uitstraling. De bebouwing heeft een duidelijke relatie met de centrale openbare ruimte met de eikenboom, een speelplek voor kinderen. Aan de buitenzijde wordt het woonhof begrensd door oude houtwallen en bomenrijen waardoor de wijk een groen karakter heeft.

De woningen vormen een ensemble en hebben een robuuste uitstraling en zijn een hedendaags ontwerp van het archetype van een woonhuis. Samenhang ontstaat door materiaalgebruik en de warme aardse kleuren. Een aantal woningen vormen een special en geven accenten aan het hofje. Ook deze woning heeft deze status van special.

 

Info

Woning Rhenen

opdrachtgever: particulier
locatie: Klein Prattenburg
uitvoering: 2015
omvang: ca. 350 m²

werkzaamheden studio BREUER

  • ontwerp
  • esthetische begeleiding
 © 2015 studio BREUER | Laatste update: 25.11.15