link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link


Woning Heerjansdam

Heerjansdam is een karakteristiek dorp ingeklemd tussen Barendrecht en Zwijndrecht. De wijk Nieuw Havenkant is gesitueerd op een voormalig industrieterrein en bestaat uit dertien eengezinswoningen en achttien twee-onder-een-kapwoningen in diverse types. Daarnaast zijn er een viertal vrije kavels aan een hofje. Het stedenbouwkundig plan is ontworpen Wissing Ruimtelijk Denkers te Barendrecht.

Het ontwerp voor de vrijstaande woning is gesitueerd op een kavel van 725 m2 dat aan twee zijdes wordt begrenst door een groene muur van bomen en aan de achterzijde door een ontwateringskanaal. De woning richt zich voornamelijk op het zuiden. Aan deze zijde zijn de belangrijkste ruimtes (woonkamer en slaapkamer) gesitueerd voorzien van grote ramen die uitzicht bieden op de tuin. De verdieping is ten opzichte van de begane grond verschoven, zodat op een natuurlijke manier schaduw ontstaat op het terras en in de woonkamer. Het talud van het ontwateringskanaal wordt als een positieve factor gebruikt en geeft de mogelijkheid om de woning van verschillende woonniveaus te voorzien.

 

Info

Woning te Heerjansdam

opdrachtgever: particulier
locatie: Nieuw Havenkant, Heerjansdam
uitvoering: 2012 - 2013
omvang: ca. 900 m²
status: in uitvoering

werkzaamheden studio BREUER

  • ontwerp VO en DO

betrokken partijen

  • Wissing Ruimtelijk denkers
  • Van Wijnen Projectontwikkeling

 


© 2015 studio BREUER | Laatste update: 07.02.13