link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link


Medisch Centrum Hofwijck Oestgeest

Het verzorgingshuis Hofwijck te Oegstgeest wordt verbouwd tot groepswoningen voor psychogeriatrische patiënten, zelfstandige woningen voor ouderen en een Medisch Centrum. Hierin wordt een huisartsenpraktijk en praktijk voor fysiotherapie gevestigd. Het ontwerp voor de verbouwing van het complex is gemaakt door Topos Architecten, Studio Breuer ontwerpt het interieur van het Medisch Centrum.

De plattegrond van de huisartsenpraktijk is het resultaat van de persoonlijke wensen van de opdrachtgevers en de bestaande kapconstructie die uitnodigt tot het maken van een ‘centraal plein’. Hierin is heel toepasselijk de wachtruimte neergelegd. De behandelkamers zijn om de wachtruimte gelokaliseerd waardoor een ongebruikelijke routing ontstaat voor een huisartsenpraktijk. De praktijk krijgt hierdoor een andere organisatie van functies met behoud van de efficiënte structuur en de korte looplijnen.

De praktijk voor Fysiotherapie heeft meerdere behandelkamers en een grote oefenruimte, door middel van een centrale gang zijn deze met elkaar verbonden. Door het gebruik van grote puien komt het daglicht binnen in de gang en is er visueel contact met de behandelkamers.

 

Info

Medisch Centrum Hofwijck

opdrachtgever: Huisartsenparaktijk Actaea / fysiotherapie Maatschap Oud Oegstgeest
locatie: Hazenboslaan Oegstgeest
uitvoering: 2015-2016
omvang: ca. 500 m²

werkzaamheden studio BREUER

  • ontwerp
  • technische uitwerking
  • begeleiding© 2015 studio BREUER | Laatste update: 25.11.15