link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link


Woonvoorziening Fioringras Rotterdam

Pameijer biedt ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking en/of een psychiatrische problematiek. Deze ondersteuning vindt plaats op alle levensterreinen: wonen, werken, leren, vrije tijd en sociale contacten.

De woonvoorziening Fioringras is een bestaande woning die na jaren van intensief gebruik toe is aan een verbouwing/renovatie en een hedendaags interieur. De bewoners zijn jongeren in de leeftijd van 12 tot 21 jaar met een verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Veelal functioneren de jongeren op een leeftijdsniveau van een klein kind. Daarnaast zijn er jongeren met een vorm van autisme. Het huis wordt onder begeleiding bewoond door twee groepen van 4 jongeren. Het dagelijkse samenleven en het uitvoeren van taken is een onderdeel van de begeleiding. Elke groep heeft een eigen gedeelte van het huis met daarin de keuken en woonkamer en op de verdiepingen de slaapkamers van de jongeren. Het interieur moet een huiselijke uitstraling krijgen maar ook hufterproof zijn. In de kleur- en materiaalkeuze moet rekening gehouden worden met zaken die specifiek met de doelgroep samenhangen, dus geen drukke patronen of harde contrasten in de kleurstellingen. In het ontwerp zijn plekken aangegeven waar de jongeren zelf een invulling kunnen geven aan het interieur (graffiti, collage, schilderwerk) en dit ook weer kunnen veranderen als ze daar zin in hebben. In de slaapkamers zijn er mogelijkheden om met kleine middelen een eigen sfeer te creëren.

Dit project dient als een pilot en zal na afronding dienen als uitgangspunt voor nog drie andere woonvoorzieningen van Pameijer.

 

Info

Woonvoorziening Fioringras

opdrachtgever: Stichting Pameijer
locatie: Fioringras, Ommoord Rotterdam
uitvoering: 2012
omvang: ca. 450 m²
status: in uitvoering

werkzaamheden studio BREUER

  • ontwerp
  • technische uitwerking bouwkundig en interieur
  • aanbesteding en prijsvorming
  • projectbegeleiding

betrokken partijen

  • n.t.b.

 
© 2015 studio BREUER | Laatste update: 13.08.14