link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link


Huisartsenpraktijk De Weide Culemborg

In een voormalig schoolgebouw te Culemborg is een gezondheidscentrum gevestigd. Hier zijn o.a. een apotheek, fysiotherapie, psychologenpraktijk, podotherapie en een huisartsenpraktijk gevestigd. Studio Breuer heeft het ontwerp gemaakt voor de huisarstenpraktijk De Weide.

De huisartsenpraktijk is grotendeels gevestigd op de eerste verdieping in een aantal voormalige klaslokalen. De entree, wachtruimte en receptiebalie zijn gerealiseerd in een nieuwbouwgedeelte dat als verbindingselement functioneert tussen de verschillende vleugels van het oude gebouw. De wachtruimte staat als een solitair object in de ruimte met daaromheen de routing voor entree en uitgang voor de klanten. Het is zodanig ontworpen dat de dichte wanden en glazen puien zorgen voor transparantie, maar ook voor privacy en overzicht vanuit de receptiebalie. De behandelkamers zijn gerealiseerd in de voormalige klaslokalen en zijn bereikbaar middels een gang met korte looplijnen. De zorgvuldig gekozen materialen zijn onderhoudsvriendelijk en uitgevoerd in warme en rustige kleuren met een accent in de huisstijlkleuren. Het resultaat is een huisartsenpraktijk met een huiselijke en persoonlijke uitstraling.

 

Info

Huisartsenpraktijk De Weide

opdrachtgever: De Weide Culemborg
locatie: Constantijnlaan Culemborg
uitvoering: 2015
omvang: ca. 300 m²

werkzaamheden studio BREUER

  • ontwerp
  • technische uitwerking
  • begeleiding

© 2015 studio BREUER | Laatste update: 25.11.15