link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link


De Kroon Waddinxveen

Op de voormalige voetbalvelden van Be Fair te Waddinxveen is begin februari 2013 begonnen met de bouw van een nieuw centrum met een markt, winkels, kantoren, appartementen en koopwoningen. Ook voor cultuur en maatschappelijke voorzieningen is er plaats in het nieuwe centrum. In Blok 5 is ca. 1500 m2 beschikbaar voor de muziekschool, bibliotheek, theater, film, dans, flexibele werkplekken, vergaderfaciliteiten en exposities.

Voor het interieurontwerp van Blok-5 had de gemeente Waddinxveen een architectenselectie onder drie bureaus uitgeschreven. Samen met Topos Architecten heeft Studio Breuer een ontwerp gemaakt en de opdracht uiteindelijk binnen gehaald. Het concept bestaat uit een kern waar de verschillende gebruiksfuncties van het gebouw samenkomen. Deze kern hebben wij de Smartbox genoemd. Op de begane grond is de bibliotheek gehuisvest en kan de Smartbox gebruikt worden als biblioscoop/filmhuis, grote vergaderzaal en als podium van het theater. Er zijn verschillende zaalopstellingen mogelijk voor kleine en grote voorstellingen tot maximaal 160 toeschouwers. Ook de algemene functies, zoals receptie voor het theater en bibliotheek, technische ruimte en stoelenberging, zijn hier ondergebracht. De verdieping bestaat uit de muziekschool en bibliotheek, ook hier heeft de Smartbox meerdere functies, zoals vergaderruimte, cususruimte, leeshoek en spreekkamer. Door het concept van de Smartbox is het mogelijk om in Blok 5 meerdere maatschappelijke voorzieningen onder te brengen waardoor het hele project financieel haalbaar is.

 

Info

Blok-5 Waddinxveen

opdrachtgever: gemeente Waddinxveen
locatie: Centrumplan
uitvoering: 2013 - 2014
omvang: ca. 1.500 m²
status: in uitvoering

werkzaamheden studio BREUER

  • ontwerp
  • technische uitwerking
  • aanbesteding
  • projectbegeleiding© 2015 studio BREUER | Laatste update: 25.11.15