link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link


Koers VO & PPO Rotterdam

Twee organisaties, Koers VO en PPO Rotterdam hebben besloten om samen een nieuwe kantoorruimte te betrekken aan de Schiekade te Rotterdam. Beide organisaties zijn onderwijsgerelateerd en hebben een adviesfunctie om ervoor te zorgen dat leerlingen, die extra ondersteuning nodig hebben, zoveel mogelijk een gewone school kunnen bezoeken. Bureau Koers is het netwerk voor passend onderwijs voor ruim 110 middelbare scholen in regio Rotterdam. PPO Rotterdam is een samenwerkingsverband van 22 schoolbesturen in het basisonderwijs.

Het kantoorpand aan de Schiekade is een gebouw uit de jaren 50 en is recent gerenoveerd en voldoet hierdoor aan de hedendaagse eisen van het moderne kantoor. Na een uitgebreide studie over de samenwerking van de twee organisaties en de invloed hiervan op de lay-out is het interieurontwerp gemaakt. De organisaties hebben een verschillende manier van werken. In het gedeelte van Koers VO zijn veel kantoorkamers gerealiseerd met een aantal open werkplekken. PPO heeft een stap gemaakt richting Het Nieuwe Werken en bestaat uit een open kantoor, flexwerkplekken, aanlandplekken voor externe medewerkers en een klein aantal kantoorkamers. De concentratiewerkplekken, vergaderkamers en de conferentieruimte zijn voor gezamenlijk gebruik.

 

Info

Koers VO & PPO Rotterdam

opdrachtgever: Bureau Koers VO en PPO Rotterdam
locatie: Schiekade 34 Rotterdam
uitvoering: 2015
omvang: ca. 1.300 m²

werkzaamheden studio BREUER

  • ontwerp
  • technische uitwerking
  • begeleiding













© 2015 studio BREUER | Laatste update: 25.11.15